Fremgang for dametennis i Grefsen

Fremgang for dametennis i Grefsen

Klubben har ett damelag i divisjonstennisen. Laget spiller nå på laveste nivå (2. divisjon). De har rykket opp flere ganger de siste årene, men har dessverre rykket raskt ned igjen. Målet for 2014 er opprykk!

Det er en voksende interesse for tennis generelt og dette har bl.a. ført flere damespillere til klubben det siste året. Det dreier seg både om spillere som har spilt andre steder tidligere som ønsker å ta opp igjen tennis-sporten, og om tidligere spillere i klubben som har kommet tilbake og også med seg nye spillere.

Veldig gledelig er det at laget nå har rekruttert inn to av klubbens egne juniorer, Louise Melle og Anne Marthe Christensen. Det er lenge siden sist noen av klubbens juniorjenter har kommet opp på det nivået som trengs for å spille på et lag. Vi håper at dette kan gi motivasjon til flere av de yngre jentene i klubben.

Totalt har vi pr. i dag 11 spillere som trener jevnlig sammen. Til hver kamp må det være fire spillere, men det passer aldri for alle hver gang, så vanligvis får alle spille en kamp eller flere. Treningstid er fredag kl 18-19 og søndag kl 17-19. Kampene foregår i perioden mai-august. Lagets kaptein er Trude Borlaug.

Flere av klubbens damespillere har deltatt på turneringer i løpet av 2013, og klubben har nå tre spillere inne på rankinglisten (NTF Ranking (2-2014)). Høyest ranket er Trude Borlaug som nr 42. De to andre spillerne er Kathrin Steffen (nr 54) og Lise Kjersti Luna Larsen (nr 68).

Grefsen TK arrangerte en B-turnering i høst hvor klubbens egne damespillere mobiliserte slik at det ble en egen dameklasse, og for første gang på flere år var det også egen dameklasse i klubbmesterskapet innendørs i desember.

Av Trude Borlaug