Grefsen TK har fått en ny trener

Grefsen TK har fått en ny trener

Marcus Roswall fra Skåne i Sverige har funnet veien til oss i Grefsen TK

– Dette er en interessant klubb med god beliggenhet og potensiale, sier Marcus. Han er 37 år, har bodd i Norge siden 2007, og synes Norge er et veldig hyggelig land og Oslo en vakker by å bo i. Marcus forteller at han begynte å spille tennis som liten gutt på gata sammen med pappa, etter å ha fått en tennisracket i bursdaggave. Han begynte snart i den lokale klubben, som ble startet under tennisboomen i Sverige.

Marcus har hatt mange gode tennisopplevelser, og blant de beste har vært å få spille med verdensspillere eller gode juniorer, for eksempel på centercourten i Båstad under Kalle Anka Cup-finalene som junior. Marcus har også vært trener i USA, og trivdes godt med å jobbe i internasjonale miljøer der han fikk utvikle seg både som som trener og person.

Som trener opplever han å ha sine styrker i pedagogikk og kommunikasjon. – Å skape en interesse for spillerne er viktig, og kommunikasjon er et stikkord i den prosessen. På spørsmål om hvilket slag som er viktigst, er Marcus bestemt på at alle slag er viktige, men mener at man klarer seg ganske bra om man har en god forehand, backhand og serve. – Serven starter poenget, og med en god serve vinner man mange poeng! I tillegg til å lære bort god tennis, ønsker Marcus å få igang ulike aktiviteter på formiddagstid, og vil veldig gjerne komme i kontakt med alle medlemmer i klubben, bade aktive og mindre aktive. – Stikk gjerne innom klubben for en prat og en kaffe!

Til slutt kan vi avsløre at Marcus ikke tror at en av “big four” går av med seieren i Australian Open 2014, men håper heller det blir Wawrinka, som er hans personlige favoritt. Vi ønsker Marcus hjertelig velkommen til Grefsen TK!