China Open 2014 – Grefsen var der

China Open 2014 – Grefsen var der

WTA og ATP-500 turneringen ble arrangert i starten av oktober, GTK var på plass!

Onsdagen og finaledagen på søndag var vi tilstede. Ikke de beste plassene, men i såpass avstand at vi slapp sette på oss hørselvern når Maria satte i gang, – og det stemmer; hun skriker like mye i virkeligheten som på TV. Men – tennis kan hun spille. Går ut i 100 og holder gassen i bånn til enten motstanderen ligger nede for telling, eller hun selv går ned med flagget til topps. Samtlige motstandere ble nedlagt denne gang, selv om Petra (Kvitova ) yppet seg noe i finalen, kom hun for ofte bakpå når Maria dro til med drivene sine. Stor stemning i arenaen, for øvrig der OL i 2008 fant sted. En såkalt cabriolet arena. (for de uinnvidde: Selvregulerende tak iht vær og temperatur.

Så var det herrene. Onsdagen overvar vi gode gamle Tommy (Robredo) med sin elegante enhånds backhand mot amerikaneren som like gjerne kunne vært basketballspiller, John Isner, tilsynelatende slentrene mot motsatt side. Dog kommer han seg fort frem, det ser bare ikke slik ut. En jevn batalje der Isner tok det avgjørende tie-breaket.

Finalen ble utkjempet mellom Djoko og Thomas. Sistnevnte med Berdych til etternavn. Vi fikk etter hvert litt medynk med stakkars Thomas denne kvelden. Djoko var i det helt umulig hjørne. Gummimannen gjorde omtrent ikke feil, skled rundt på hardcourten (hvordan klarer de det uten at kroppen farer frem og foten står igjen?) , returnerte tunge drivere når han egentlig ikke var i balanse og utlignet overtaket i duellene, klinte til på det meste, og alt gikk inn. Thomas spilte slett ikke dårlig, men mot veggen Djoko denne kvelden var det ikke noe som nyttet. Til slutt på stillingen 0-6 og 0-5 klarte endelig tsjekkeren å unngå ”dobbelt egg” til ellevill jubel blant kinesere og oss utlendinger. Han strakte hendene i været som om han hadde utført en kjempebragd, noe som for så vidt stemte. Å få game mot Djoko i denne finalen var nettopp det. Thomas fikk nok et game, før Djoko skjerpet seg og gjorde slutt på Thomases lidelser.